گفتاورد پنجشنبه و جمعه از ساعت 14:00 به مدت 45 دقیقه

شاه محمدی در رادیو تهران: ادامه روند خاموشی تا 4 سال آینده


عضو كمیسیون بازار برق و بورس سندیكای شركت‌های تولیدكننده برق معتقد است با ادامه روند عرضه و مصرف كنونیِ برق، تا 4 سال آینده همچنان شاهد خاموشی‌های مدیریت شده خواهیم بود.

1404/03/04
|
10:35
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، علی شاه محمدی در پاسخ به سوال برنامه "گفتاورد" درباره نقش انرژی‌های تجدیدپذیر در حل معضل ناترازی برق گفت: ظرفیت نامی كل شبكه برق كشور 94 هزار و 500 مگاوات است ولی تولید واقعی بیش از 63 هزار و 400 مگاوات نیست.
در یك باره زمانی در سال 1403 نیاز مصرف برق نزدیك به 80 هزار مگاوات بود ولی 17 هزار مگاوات خاموشی دادیم و آن را به مدیریت مصرف تعبیر كردیم.

*نیاز 85 هزارمگاوات برق در تابستان
این عضو كمیسیون بازار برق و بورس سندیكای شركت های تولیدكننده برق افزود: امسال 85 هزار مگاوات برق برای ایام پیك-تیر و مرداد- نیاز داریم.
مصرف برق در فصول مختلف سال متغیر است كه حداكثر این میزان، به وسیله های سرمایشیِ خانگی باز می‌گردد.

*تجدیدپذیرها كمبودها را جبران نمی‌كنند
شاه محمدی درباره نقش نیروگاه های حرارتی هم گفت: ظرفیت نیروگا‌های تجدیدپذیر حدود 1700 مگاوات است و به عبارت دیگر نسبت به ظرفیت نامی شبكه 1.8 درصد را به خود تخصیص می دهد.
این میزان قطعا توان تامینِ كمبود 20 هزار مگاواتی را ندارد؛ حتی اگر در آینده سرمایه‌گذاری جدی اتفاق افتد و كُپ بزرگ 20 هزار مگاواتی را پر كنیم اما با روال كنونی این آرزو به زودی محقق نخواهد شد.

*ادامه روند خاموشی
عضو كمیسیون بازار برق و بورس سندیكای شركت‌های تولیدكننده برق خاموشی ها ظرف 4 سال آینده را امری حتمی دانست و خاطرنشان كرد: همه بار نباید بر دوش تولید باشد؛ قطعا در بخش مصرف نیز باید تدابیری اندیشید و صرفه‌جویی كرد تا رشد به شكلی معقول اتفاق افتد.
طی 5 سال گذشته حدود 5 و نیم درصد نیاز به مصرف برق رشد داشته ولی تا سال 1403 ظرفیت نیروگاهی صرفا 2.2 درصد رشد كرده كه نشانگر عمق فاجعه است.

*بازهم پای دولت درمیان است
به گفته شاه محمدی باید مصرف را كنترل كنیم ولی تولید را نیز باید به صورت مناسب رشد دهیم تا دو رقم فوق به هم نزدیك شوند.
این عضو كمیسیون بازار برق و بورس سندیكای شركت‌های تولیدكننده برق سخنان خود را در رادیو تهران ادامه داد: مشكل اصلی ما به اقتصاد برق باز می‌گردد و تا زمانی كه این معضل حل نشود، مشكلات پابرجاست.
صرفه جویی هم در اقتصاد برق نمایان می‌شود؛ مثلا گواهی‌های صرفه‌جویی باید به شكلی تنظیم شود كه عرضه و تقاضا تقابل داشته باشند تا بازار، خود را تنظیم كند. اما محیط‌های رقابتی به اسم بازار، شكل گرفته و در اثر مداخلات دولتی، بازار به سمت و سوی مورد نظر نرفته است.

*ناكارآمدی بورس انرژی
شاه محمدی با انتقاد از سازوكار بورس انرژی گفت: عرضه و تقاضا در این بازار مملو از مداخلات دولتی بوده و90درصد سمتِ تقاضا، شركت‌های تولید برق و شركت‌های توزیع نیز ظاهرا خصوصی بودند ولی به دلیلِ سهامِ ممتاز شركت توانیر، شكلی شبه دولتی به خود گرفتند و دستورات را نیز از توانیر دریافت كردند.
بنابراین شركت‌های توزیع برق به شكل هدایت شده در بورس انرژی حركت كردند؛ از طرفی 40درصد نیروگاه‌ها دولتی هستند كه باز هم بخش قابل توجهی از عرضه‌كنندگان بورسی می باشند كه قدرت نسبی بالایی دارند.

«گفتاورد» را پنجشنبه و جمعه ساعت 14 بشنوید.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
گفتاورد