دزفول؛ روایت منظوم ایثار، از خط مقدم تا نماد حماسه ایرانی
شهر دزفول، با پیشینهای كهن و نقشی بیبدیل در سالهای دفاع مقدس، در دل ادبیات حماسی و آیینی ایران به شهری طوفانی، نورانی و ایستاده در خط مقدم نبرد بدل شده است؛ شهری كه از موشك و بمباران زخم برداشت اما هرگز قامتش خم نشد و امروز نیز به الگویی برای مقاومت جهانی تبدیل شده است.
در منظومهای شاعرانه و سرشار از مضامین حماسی، دزفول نه تنها در جغرافیای جنگ، بلكه در حافظه فرهنگی و معنوی ایران جایگاه ویژهای دارد. از دل و دست دعا تا فریادهای شور و حماسه، این شهر در زمانه سختیها، با قامت استوار، روایتگر مردانگی و علمداری شد.
اشاره به دزفول بهعنوان «شهر نورانی و گمنامترین حادثه»، بیانگر آن است كه در هیاهوی جنگ، نقش این شهر كمتر در سطح ملی دیده شد، اما عمق رشادتهایش همواره در وجدان تاریخی ملت زنده مانده است. پایداری دزفول در برابر موشكبارانها، و روحیه مقاومت در روزهای خون و آتش، آن را به آینه تمامنمای ایثار و جهاد بدل كرده است.
در این توصیف شاعرانه، دزفول نه فقط مكانی در جنوب كشور، بلكه «آیت عزت و پایندگی ایرانی» معرفی میشود. از خیابانهای خاكی این شهر تا جبهههای غزه، یمن و لبنان، پژواك همت و غیرت مردمانی است كه آرمانگرایی دینی و ملی را در سختترین میدانها به نمایش گذاشتند.
این تصویر منظوم از دزفول، تكمیلكننده روایتی است كه هم در آمار حملات دشمن و هم در حضور پررنگ مردمی در نماز جمعه، انتخابات و كمك به جبههها ریشه دارد؛ اما در اینجا، قالب شعر و استعاره، جان تازهای به حقایق تاریخی میبخشد و دزفول را شهری زنده در بطن حماسهسرایی ملی و الگوی بیداری جهانی معرفی میكند.
كاری از فضای مجازی رادیو تهران
رادیو تهران را روی موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز بشنوید.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.