تهران من شنبه تا چهارشنبه از ساعت 18:00 به مدت 120 دقیقه

به هیچ عنوان واكسن تاریخ گذشته ای در مراكز واكسیناسیون توزیع نشده است و نخواهد شد+فایل صوتی

رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری وزارت بهداشت به هموطنان اطمینان داد: امكان ثبت و تزریق واكسن تاریخ گذشته وجود ندارد. به هیچ عنوان واكسن تاریخ گذشته ای در مراكز واكسیناسیون توزیع نشده است و نخواهد شد.

1401/05/02
|
13:56
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر عاطفه عابدینی رئیس كارگروه درمان ستاد ملی مقابله با كرونا و دكتر محسن زهرایی رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری وزارت بهداشت درباره زیرسویه های جدید ویروس اُمیكرون، علائم بیماری، سیر موج هفتم و روند واكسیناسیون در كشور گفت و گو كردند.

رئیس كارگروه درمان ستاد ملی مقابله با كرونا در گفت و گو با برنامه تهران من 1 مرداد با اشاره به افزایش آمار بستری و مرگ و میر حاصل از كرونا در كشور گفت: تعداد مبتلایان زیرسویه های جدید ویروس اُمیكرون BA4 و BA5 در تمام جهان رو به افزایش بود و به تبع آن در كشور ما هم تعداد مبتلایان افزایش یافت. این سویه ها بسیار مسری هستند و به سرعت منتشر می شوند.

هنوز به اوج قله موج هفتم نرسیده ایم
وی افزود: شروع پیك خیلی دیر اعلام شد. از هفته های پیش موج جدید آغاز شد ولی هنوز به اوج قله نرسیده ایم ولی در موج صعودی هستیم . چند هفته پیش كرونا به طور كامل كنترل شد و به تبع آن رعایت دستورالعمل ها و استقبال از واكسیناسیون دُزهای یادآوركم رنگ شد كه با موج جدیدی از كرونا روبرو شدیم كه بسیار نگران كننده است.

با رعایت بیشتر دستورالعمل‌های بهداشتی می‌توان از شدت موج هفتم كرونا جلوگیری كرد
رئیس كارگروه درمان ستاد ملی مقابله با كرونا در توصیه به هموطنان گفت: استفاده از ماسك را باید جدی بگیریم.اگر علائمی شبیه سرماخوردگی داریم حتما در منزل بمانیم تا هموطنان دیگر آلوده نشوند و دستورالعمل‌های بهداشتی را جدی بگیریم تا از شدت بیشتر موج جدید جلوگیری كنیم.

احتمال انتقال ویروس كرونا از سطوح كم است
دكتر عابدینی در پاسخ به اینكه آیا برای جلوگیری از ابتلاء به كرونا باید دست ها را با الكل ضدعفونی كرد و آیا این ویروس از سطح هم منتقل می‌شود؟ گفت: چندی پس از شیوع كرونا مشخص شد ، احتمال انتقال این ویروس از سطوح كم است و زدن ماسك خیلی جدی‌تر است. اما اگر در محیط كار هستیم و امكان دارد دست‌ها با مخاط بینی و دهان تماس داشته باشند بهتر است دست‌ها بیشتر شسته شوند.

زیرسویه‌های جدید اُمیكرون؛ علائم گوارشی دارند
وی درباره علائم اختصاصی زیرسویه‌های جدید اُمیكرون گفت: گلو درد، تب، علائم گوارشی مثل اسهال ، تهوع، استفراغ و درد شكم و معده درد و علامت های دستگاه تنفس فوقانی كاملا مشخص است.

به هیچ عنوان واكسن تاریخ گذشته ای در مراكز واكسیناسیون توزیع نشده است و نخواهد شد
در ادامه این گفت و گو دكتر محسن زهرایی رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری وزارت بهداشت در پاسخ به اینكه آیا از برخی واكسن‌های تاریخ گذشته در مراكز واكسیناسیون و بیمارستان‌ها استفاده می‌شود؟ گفت: حدود 10 روز است كه از رسانه‌های مختلف این مسئله توضیح داده شده كه به هیچ عنوان واكسن تاریخ گذشته ای در مراكز واكسیناسیون توزیع نشده است و نخواهد شد. برخی اگر نمی‌خواهند واكسن بزنند این مورد را بهانه نكنند.

امكان ثبت و تزریق واكسن تاریخ گذشته وجود ندارد
وی افزود: اصولا امكان ثبت و تزریق واكسن تاریخ گذشته وجود ندارد. چون اطلاعات باید در سیستم ثبت شود و كد 20 رقمی كه مربوط به همان ویال واكسن است در سامانه ثبت می شود. این كد در همان زمان از سامانه مركزی استعلام می شود و اگر هم قرار باشد واكسن تاریخ مصرف گذشته ای استفاده شود سامانه خطای ثبت می‌دهد و تزریق این واكسن‌ها امكان پذیر نخواهد بود.ضمن اینكه واكسن به تعداد كافی در كشور وجود دارد و احتمال این خطا وجود ندارد و تمامی واكسن‌های ما معتبر هستند.

6 واكسن تولید داخل و سینوفارم در كشور موجود است
دكتر زهرایی درباره واكسن‌های موجود در كشور گفت: 6 واكسن تولید داخل و سینوفارم در كشور وجود دارد كه در اختیار تمامی واحدهای واكسیناسیون هستند. واكسن‌های فخرا و بركت با پلتفرم ویروس غیرفعال شده و واكسن های پاستوكووك، رازی، اسپایكوژن و نورا با پلتفرم پروتئین نوتركیب ساخته شده اند كه می توانند برای دُز یادآور استفاده شوند.

بهتر است برای دُز یادآور واكسن كرونا از پلتفرم متفاوتی استفاده شود
وی درباره تفاوت این دو پلتفرم واكسن گفت: مطالعه مقایسه ای كاملی در این خصوص انجام نشده است. برخی كشورها مطالعاتی را درباره واكسن‌هایی با پلتفرم‌های متفاوت انجام داده اند. نتیجه این مطالعات نشان داده افرادی كه دُز یادآور را از پلتفرم دیگری زده اند ایمنی بیشتری كسب كرده اند اما لزوما نمی‌توان این موضوع را در كشور تسری داد. اما به هر ترتیب بهتر است افرادی كه برای دُز یك و دو از سینوفارم كه با پلتفرم ویروس غیرفعال است و بیشترین واكسنی است كه در كشور استفاده شده با استناد به مطالعات بین المللی از واكسن‌های با پلتفرم پروتئین نوتركیب استفاده كنند.

با مراجعه به وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره‌برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
تهران من