پارك شهر پنجشنبه از ساعت 6:30 به مدت 3 ساعت و نیم

داروخانه‌های منتخب برای جمع‌آوری پسماندهای دارویی به زودی معرفی می‌شوند+فایل صوتی

مدیركل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت محور سازمان غذا و دارو گفت: داروخانه‌های منتخب برای جمع‌آوری پسماندهای دارویی به زودی معرفی می‌شوند تا شهروندان تهرانی پسماندهای دارویی خود را به آنها تحویل دهند.

1400/12/09
|
10:58
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، نوشین محمدحسینی مدیركل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت محور سازمان غذا و دارو در گفتگو با پارك شهر رادیو تهران درخصوص جمع‌آوری و امحاء پسماندهای دارویی گفت: داروهایی كه دیگر نیازی به مصرف نداریم و یا تاریخ مصرف آنها گذشته است باید به شیوه درستی امحاء شوند. برخی داروها با اینكه تاریخ مصرف دارند می توانند غیرقابل استفاده شوند. به عنوان مثال بر روی برخی قرص‌ها، پرز ظاهر می‌شود و یا اینكه كرم ها به دوفاز تقسیم می‌شوند و یا اینكه رنگ دارو تغییر می‌كند.

وی افزود: برخی از این داروها را می‌توانیم در منزل و با ریختن تفاله چای و قهوه بر روی آنها امحاء كنیم البته این روش امحاء برای همه داروها مثل آنتی بیوتیك ها و هورمون ها امكان‌پذیر نیست و باید با مشورت پزشك داروساز انجام شود. ورود آنتی بیوتیك‌ها به چرخه طبیعت منجر به مقاومت میكروبی و سیتوتوكسیك موجب بروز انواع سرطان‌ها می‌شوند.

مدیركل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت محور سازمان غذا و دارو اظهار داشت: در داروسازی روشی به نام بی‌خطرسازی وجود دارد كه در این شیوه داروهای فاسد توسط بتن پوشیده و دفن می‌شوند. اكثر داروها سوزانده می‌شوند ولی سوزاندن دارو در منزل و یا محیط زیست امكان‌پذیر نیست.

وی با اشاره به اینكه سوزاندن داروهای فاسد در كارخانه‌های مخصوصی انجام می‌شود تصریح كرد: دریچه خروجی كوره‌ها توسط فیلترهای مخصوص پوشانده شده كه مانع ورود مواد سمی به طبیعت می‌شود. این كارخانه‌ها در ایران وجود دارند و در منطقه بی‌نظیر هستند.

حسینی در پاسخ به این پرسش كه چه كسی متولی جمع‌آوری داروهای فاسد است؟ اظهار داشت: در تمام دنیا داروهای غیرقابل مصرف و یا فاسد از همان طریقی كه به دست بیمار می‌رسد از همان طریق هم جمع آوری و امحاء می‌شود. یعنی افراد، دارو فاسد و بلا استفاده را به همان داروخانه‌ای كه دارو را خریده‌اند برمی‌گردانند كه پس از جمع‌آوری درنهایت به دست كارخانه‌های امحا می‌رسد.

مدیركل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت محور سازمان غذا و دارو اظهار داشت: متاسفانه به دلیل هزینه بالا امحا دارو این شیوه تاكنون در كشورمان اجرا نمی‌شد ولی با مذاكراتی كه با شركت‌‌های امحاء كننده انجام شد پذیرفتند تا داروهای جمع آوری شده در تهران را به صورت رایگان امحاء كنند.
داروخانه‌های منتخب كه به منظور جمع آوری پسماندهای دارویی در نظر گرفته شده‌اند به زودی معرفی می‌شوند تا شهروندان پسماندهای دارویی خود را به آنها تحویل دهند.

حسینی افزود: متاسفانه برخی از افراد این داروها را برای استفاده در خیریه‌ها جمع آوری می‌كردند، جمع آوری دارویی كه از سلامت آن مطلع نیستیم و بازگرداندن آنها به چرخه مصرف بسیار خطرناك‌تر از دور ریختن دارو است.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
پارك شهر