رییس اداره بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، با اشاره به افزایش آمار ذبح دام در كشور همزمان با عید قربان، توصیههایی در جهت ذبح بهداشتی دام و همچنین طریقه مصرف و نگهداری گوشت دام ارائه كرد.
دكتر بهزاد امیری اولویت وزارت بهداشت در جلوگیری از بیماری واگیر تبكریمه كنگو را آگاهسازی مردم خواند و گفت: آموزش و اطلاع رسانی به مردم از نكات حائز اهمیت است. مردم باید از خرید گوشتهایی كه خارج از نظارت شبكه سازمان دامپزشكی ذبخ میشوند، خودداری كنند و این امر جز با آگاهیرسانی نسبت به عوارض مصرف گوشت آلوده میسر نخواهد بود.
وی با اشاره به اینكه در آستانه عید قربان برخی افراد اقدام به ذبح گوسفند میكنند، ادامه داد: افراد بهتر است خرید دام را از مراكزی انجام دهند كه زیرنظر سازمان دامپزشكی بوده و ذبح دام را نیز در كشتارگاهها انجام دهند.
رییس اداره كنترل بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت با تاكید براینكه گوشت دام ذبح شده باید به مدت حداقل 24ساعت در دمای چهار درجه سانتیگراد قرار داده شود، افزود: این فرآیند از آن جهت اتفاق میافتد كه در این مدت میزان اسیدیته و PH گوشت كاهش یافته و اگر ویروسی در آن وجود داشته باشد، از بین میرود. البته توصیه میكنیم برای مصرف جگر و سایر امعاء و احشا دام، پس از 48 ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتیگراد اقدام كنند.
وی با اشاره به اینكه یكی از موارد فوت شده به علت تب كریمهكنگو، به علت مصرف جگر خام بوده است، توصیه كرد: مردم از مصرف جگر خام خودداری كنند. البته باید به این نكته توجه شود كه مصرف جگر خام علاوه بر افزایش ریسك احتمال ابتلا به تب كریمهكنگو، میتواند باعث بروز بیماریهای دیگری نیز شود.
امیری افزود: با توجه به اینكه تب كریمهكنگو بیماری ویروسی است كه از طریق گزش كنه به دام انتقال پیدا میكند، میتواند هنگام ذبح از دام به انسان نیز منتقل شود؛ به همین دلیل به كارگران كشتارگاهها توصیه میكنیم از وسایل حفاظت فردی استفاده كنند. از آنجایی كه گزش كنه به طور مستقیم هم میتواند باعث انتقال بیماری به انسان شود، دامداران در مناطقی كه احتمال وجود كنه هست، لباس پوشیده و روشن به تن كنند.
وی علائم بیماری تب كریمه كنگو را شامل تب، سر درد، علائم گوارشی و در موارد شدید تظاهرات خونریزی دهنده معرفی كرد و گفت: اگر فردی علائم یادشده را پس از مصرف گوشت در خود مشاهده كرد باید به مراكز بهداشتی مراجعه كند تا هم زودتر درمان شود و هم از احتمال انتقال بیماری توسط خود به دیگران بكاهد.
رییس اداره بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت در پایان ضمن بیان اینكه در شهر مكه افرادی خاص به نیابت از زوار كار ذبح گوسفند را انجام میدهند، تصریح كرد: برخی افراد بومی منطقه، مقداری از گوشتهای قربانی شده را به بهانه تبرك بودن آن در نزدیكی محل استقرار زوار كباب كرده و در اختیار افراد قرار میدهند، بازهم از آن جهت كه ممكن است حملونقل و نگهداری گوشت به درستی صورت نگرفته باشد، به زائران خانه خدا توصیه میكنیم رعایت موازین بهداشتی را داشته باشند و در مصرف این گوشت دقت لازم را داشته باشند.